Krajem studenog prošle godine u Klubu Sax održali smo zanimljivu tribinu za podizanje svijesti o zdravoj komunikaciji o seksualnosti preko glazbe te o kvalitetnoj glazbi koja je začinjena seksualnošću. Radi se o prvoj tribini u organizaciji dva hrvatska projekta – Seksoteke i Music Boxa – glazbenog portala.

Kako smo došli na ideju o ovakvoj tribini? Tako što nam je u društvu stalo do komunikacije o ugodnim i kvalitetnim stvarima. Glazba je sastavni dio svačijeg života, a komunikacije pak o seksualnosti u hrvatskom je društvu premalo, poglavito zato što ustanove poput škola i raznih institucija ne čine ništa da se Zdravstveni odgoj (te u sklopu njega i seksualni odgoj) uvedu u škole. Moderna je glazba, također, u školama kroz medijsku kulturu premalo zastupljena.

Zato smo tribinom odlučili podići svijest o tome da se komunikacijom o seksualnosti i preko glazbe međuljudski odnosi mogu poboljšati.

Gosti tribine bili su Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental te hip-hop glazbenik Fil Tilen. Moderatori tribine bili su Nikola Knežević – urednik portala Music Box te Marina Krleža – urednica projekta Seksoteka.

Drugi dio tribine bio je rezerviran za pitanja publike i pratitelja koji su moderatore i goste mogli pitati apsolutno sve što im do sad o seksualnosti nisu odgovorili škola, roditelji, prijatelji. Svojim iskustvom iz glazbe, odnosno prakticiranjem seksualnosti, rado su im dali odgovore iz prve ruke, ali ih možda i potaknuli na neku novu perspektivu razmišljanja. Na kraju tribine podijeljen je zanimljiv Lelo vibrator najnovije tehnologije jer se Seksoteka od početaka zalaže za konzumaciju seksualnih igračaka.

Video nakon tribine je ovdje:

Provjerite Facebook LINK na tribinu, a evo i video snimke cijelog događaja s našeg YouTube kanala Seksoteka Projekt: