U Zagrebu je početkom 2016. godine pokrenut projekt Seksoteka. Započinje kao stranica na Facebooku, nastavlja se događajima Seksotinovo 14. veljače 2016. te Seksoteka u Rijeci 18. lipnja 2016. godine. Web stranica na domeni seksoteka.org izrađena je u listopadu 2016. godine te prebačena na domenu seksoteka.eu u listopadu 2017. godine.

Seksotekina inicijatorica i idejna začetnica je Marina Krleža – književnica, profesorica hrvatskog jezika i specijalistica digitalnog marketinga iz Zagreba koja se dugi niz godina, prvenstveno pisanjem i djelovanjem u društvu, trudi detabuizirati i relativizirati seksualnost u Hrvatskoj i regiji. Kako? Komunikacijom i edukacijom. S obzirom na to da joj osmogodišnji rad u prosvjeti ni na koji način nije omogućavao da to čini savjesno i informativno, odlučila je prekvalificirati se u digitalni marketing te se pozabaviti projektom Seksoteke. Sve to prvenstveno iz ljubavi prema seksualnosti o kojoj promišlja od svoje prve masturbacije u četvrtoj godini života.

Za Seksoteku, osim urednice, pišu mnogi znanstvenici, erotofili i umjetnici koji su ustupili autorizaciju vlastitih članaka.

Svi tekstovi objavljeni su pod punim imenom i prezimenom autora; po tome se smatramo jedinstvenim portalom u regiji. Nismo skloni pseudonimima upravo zato što smatramo da bi se tabui trebali razbijati iskrenom komunikacijom i samoprezentacijom.

Seksoteku zanima čovjek, zanimaju je ljudi. Zanima ju kad se u djeteta počinje buditi seksualnost te kako starac sa svojom seksualnošću umire. Poglavito pak ju zanima sve ono, još neistraženo, između, ono o čemu se ne govori dovoljno jer se nema gdje. Ljubavni partneri zajedno žive, a ponekad nemaju vremena razgovarati o svojim seksualnim željama i problemima. Još manje želje i znanja imaju za razgovor o tome s djecom. Rijetko pitamo naše bake i djedove koliko su ljubavnika imali i kako je izgledao njihov seksualni život. Zašto o seksu ne možemo razgovarati kao i o modi, sportu ili prehrani?

Seksoteka se bavi ljudskim uzrocima seksualnosti i posljedicama koje za sobom nose. Želi pronaći bitno, razlučiti osnovno te iskustveno i znanstveno pronaći mnoge odgovore. Naše pratitelje i čitatelje navodimo na razmišljanje i samospoznaju. Sve to sa sviješću da smo promjenjiva bića, a time je promjenjiva i naša seksualnost, kako kroz pojedini život, tako i kroz ljudsku evoluciju.

Vesele nas sadašnji i budući pratitelji i čitatelji jer zajedno stvaramo liberalno, zdravo i otvoreno društvo koje poštuje seksualne slobode svakog pojedinca. Pročitajte članak Seksotekin dugo iščekivani udisaj koji je Marina Krleža napisala na svome blogu.

Od društvenih mreža najvažniji nam je Facebook gdje smo najčešće jer najviše komuniciramo s našim pratiteljima. Tu je i Instagram kao dio našeg brand awarenessa koji nam je u srpnju 2019. godine blokiran s oko 5.000 pratitelja pa smo morali otvoriti novi. Na Pinterestu odlučili smo stavljati samo grafike s upečatljivim citatima i osobnim izrekama koje se odnose na seksualnost u društvu. Tamo ih možete dijeliti.  Postojali smo i na Google Plusu gdje smo objavljivali aktualne tekstove s weba te aktualne obavijesti vezane za naš projekt. Na Youtubeu možete pogledati videe sa svih naših javnih pojavljivanja i događaja poput Seksotinova, kao i edukativne podcastove. Nedavno dmo otvorili i naš drugi po redu Twitter, nakon što nam je prvi blokiran u siječnju 2019. godine. Twitter je odlična društvena mreža za seksualnost jer dopušta dijeljenje eksplicitnijeg seksualnog sadržaja od Facebooka, poput kratkih amaterskih videa i GIF-ova, a moguće je postavljati i anonimne ankete.

Imate li pitanje u vezi suradnje ili pak prijedlog teme koju biste željeli čitati na našem webu, budite slobodni pisati nam. Vaš će upit, na Vaš zahtjev, ostati strogo anoniman.

Ako želite biti autor ili pokrovitelj na Seksoteci, javite nam se na seksoteka@gmail.com