U Zagrebu je početkom 2016. godine pokrenut projekt Seksoteka. Započinje kao stranica na Facebooku, nastavlja se događajima Seksotinovo 14. veljače 2016. te Seksoteka u Rijeci 18. lipnja 2016. godine. Web stranicu na domeni seksoteka.org izrađujemo u listopadu 2016. te je ista prebačena na domenu seksoteka.eu u listopadu 2017. godine.

Seksotekina inicijatorica i idejna začetnica je Marina Krleža – književnica, profesorica hrvatskog jezika i specijalistica digitalnog marketinga iz Zagreba koja se dugi niz godina, prvenstveno pisanjem i djelovanjem u društvu, trudi detabuizirati i relativizirati seksualnost u Hrvatskoj i regiji. Kako? Komunikacijom i edukacijom. S obzirom na to da joj osmogodišnji rad u prosvjeti ni na koji način nije omogućavao da to čini savjesno i informativno, odlučila je prekvalificirati se u digitalni marketing te se pozabaviti projektom Seksoteke. Sve to prvenstveno iz ljubavi prema seksualnosti o kojoj promišlja od svoje prve masturbacije u četvrtoj godini života.

Za Seksoteku od samih početaka piše web dizajner, developer i feminist Matija Marohnić, a tu su i mnogi znanstvenici i umjetnici koji su nam ustupili autorizaciju svojih članaka.

Svi tekstovi bit će obavljivani pod punim imenom i prezimenom autora. Nismo skloni pseudonimima upravo zato što smatramo da bi se tabui trebali razbijati iskrenom komunikacijom i samoprezentacijom.

Seksoteku zanima čovjek, zanimaju je ljudi. Zanima ju kad se u djeteta počinje buditi seksualnost te kako starac sa svojom seksualnošću umire. Poglavito pak ju zanima sve ono, još neistraženo, između, ono o čemu se ne govori dovoljno jer se nema gdje. Ljubavni partneri zajedno žive, a ponekad nemaju vremena razgovarati o svojim seksualnim željama i problemima. Još manje želje i znanja imaju za razgovor o tome s djecom. Rijetko pitamo naše bake i djedove koliko su ljubavnika imali i kako je njihov seksualni život izgledao. Zašto o seksu ne možemo razgovarati kao i o modi, sportu ili prehrani?

Seksoteka će se baviti ljudskim uzrocima seksualnosti i posljedicama koje za sobom nose. Želi pronaći bitno, razlučiti osnovno, te iskustveno i znanstveno pronaći mnoge odgovore. Naše ćemo pratitelje i čitatelje navoditi na razmišljanje i samospoznaju. Sve to sa sviješću da smo promjenjiva bića, a time je promjenjiva i naša seksualnost, kako kroz pojedini život, tako i kroz ljudsku evoluciju.

Vesele nas sadašnji i budući pratitelji i čitatelji, u nadi da ćemo zajedno stvoriti liberalno, zdravo i otvoreno društvo koje će poštivati seksualne slobode svakog pojedinca.

Pročitajte članak Seksotekin dugo iščekivani udisaj koji je Marina Krleža napisala na svome blogu.

o-nama-pisite-nam

Od društvenih mreža najvažniji nam je Facebook gdje smo najčešće jer najviše komuniciramo s našim pratiteljima. Tu je i Instagram kao dio našeg brand awarenessa. Na Pinterestu odlučili smo stavljati samo grafike s upečatljivim citatima i osobnim izrekama koje se odnose na seksualnost u društvu. Tamo ih možete dijeliti.  Na Google Plus platformi imat ćemo aktualne tekstove s weba te aktualne obavijesti vezane za naš projekt. Na Youtubeu možete pogledati videe sa svih naših javnih pojavljivanja i događaja poput Seksotinova. Od nedavno smo i na Twitteru koji nam dopušta dijeljenje eksplicitnijeg seksualnog sadržaja od Facebooka, poput kratkih amaterskih videa i GIF-ova, a moguće je postavljati i anonimne ankete.

Imate li pitanje u vezi suradnje ili pak prijedlog teme koju biste željeli čitati na našem webu, budite slobodni pisati nam. Vaš će upit, na Vaš zahtjev, ostati strogo anoniman.

 

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.